Her sene giyim trendleri hızla değişmeye ve yenilenmeye devam ediyor. Rahat ve özgür hissettiren kıyafetleri tercih edenlerin bir numaralı seçimi olan jean pantolonlar konusunda da her yıl yeni moda trendleri öne çıkıyor. Jean şıklığının hakkını vermek her ne kadar kolay olmasa da günümüzde pek çok kadın pantolon tercihinde bulunarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Giyim ve moda trendlerine gönül verenlerin joker parça olarak nitelendirdiği pantolon modelleri arasında son yıllarda öne çıkan mom pantolon, 2020 yılında da modanın kalbine yön vermeye devam ediyor.

Her gardırobun anahtar parçaları arasında yer alan kot pantolonlar, pek çok farklı parça ile kolaylıkla adapte olabilme özelliği sayesinde de yoğun ilgi görüyor. Kadınların kendilerini rahat ve özgür hissetmeleri sağlayan kot pantolon modaları arasında mom jean tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun ilgi görüyor. Denim pantolonları giyerken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalarına önem vererek siz de hayallerinizdeki gibi ışıltılı bir görünüme sahip olurken, rahatlığınız ve konforunuzdan da ödün vermemenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Neden Mom Jean Tercih Etmelisiniz?

Türkiye’de anne pantolon modası olarak da bilinen mom jean pantolonlar, spesifik özellikleri ile dikkat çekiyor. Genellikle yüksek bel ve bol paça gibi karakteristik özellikleri ile öne çıkan mom pantolonların kombinlenmesi de kadınlar açısından büyük önem taşıyor. 2020 yılına damgasını vuran mom pantolon modası ile ilgili bilinmesi gereken detaylara hakim olarak siz de bambaşka ve yepyeni bir tarz yaratabilirsiniz.

Günümüzün en çok tercih edilen pantolon ve denim modellerinin başında yer alan mom jean, her tonda ve boyda karşımıza çıkabiliyor. Bu modelin en belirgin özelliği ise belden oturtmalı oluşudur. Boyunun kısa olması da özellikle ülkemizdeki bayanların kot pantolonu tercihlerinde en çok dikkat ettikleri unsurların başında yer alıyor. Kısa boyda olması sayesinde salaş üstler ile kombinleme yapılabilen mom jean pantolonlar için birbirinden farklı kombin stilleri bulunuyor. Siz de eğer 2020 yılında mom jean pantolon akımına katılıp kendiniz veya sevdikleriniz için yaratıcı seçenekler öne çıkararak şıklığınızı ve tarzınız yansıtmak istiyorsanız, mom jean ile yapabileceğiniz kombinlere dikkat edebilirsiniz.

2020 Mom Pantolon Modası

Sokak modasının ayrılmaz bir parçası olarak bilinen anne pantolonlar, özellikle ince topuklu ayakkabılar ile kombinlenebiliyor. Bu sayede pantolonu daha da ön plana çıkarabilirsiniz. Ayrıca ince topuklu ayakkabı tercihi ile spor ayakkabı seçimine nazaran pantolonun vücudunuz üzerindeki duruşunu daha iyi yansıtmış olacaksınız. Bunun yanı sıra mom pantolon giyimi yapmak isteyen her yaştan bayanlara sıklıkla yapılan bir diğer kombin ise t-shirt, gömlek ve bluzları şal, kolye ve bileklik gibi parçalar ve aksesuarlarla tamamlamaktır. Bu sayede dinamik bir görünüm elde edebilmek oldukça kolay oluyor. Siz de kendinize ve vücut ölçülerinize en uygun anne pantolon modelleri tercih ederek yepyeni bir görünüm kazanabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıllarda başlayan ve 2020 yılında adeta sokak ve günlük giyime damgasını vuran mom jean, özellikle basen bölgesi zayıf bayanların bir numaralı tercihi haline geliyor. Bunun yanı sıra eğer siz de uzun bacaklara sahipseniz, mom pantolonunuzun paçalarını kıvırıp giyerek son derece çekici ve cool bir görünüm elde edebilirsiniz. Mom pantolon tercihlerinde dikkat edilmesi gereken noktalara mutlaka göz gezdirerek kendi şık ve estetik tarzınızı kolaylıkla yansıtabilirsiniz.

Sokak Modasının Bir Numaralı Tercihi

90’lı yılların en popüler denim modeli olan mom jean, bu yıllardan itibaren giyilse de 2020 yılında yeniden trendlere girip sokak modasının bir numaralı tercihi olarak öne çıkmayı başarıyor. Yüksek bel ve hafif bol yapıda olmasıyla hemen hemen bütün kadınların vücut tipine uyum sağlayan mom jean modeli, ünlü yıldızların da favorisi olunca, bir anda bütün bayanların bir numaralı giyim tercihleri arasında yer almaya başladı. Bu denim modeli her ne kadar uzun boy ve ince bacak ikilisine sahip olan bayanlara hitap ediyor gibi görünse de biraz çaba göstererek tüm vücut tiplerine de rahatlıkla yakışabiliyor.

Özellikle uzun bacaklı olup zayıf yapılı olan şanslı bayanların cool görünüm elde etmelerinde bir numaralı tercihleri olarak son yıllarda sıklıkla görmeye başladığımız bu pantolonla yaratılan kombinler de hem konforlu hem de şık olmasıyla dikkat çekiyor. Paça boylarına ve bazı ince detaylara dikkat ederek siz de ünlüler gibi havalı bir mom jean güzeli olabilirsiniz. Öncelikle eğer uzun bacak tipine sahipseniz, mom jean pantolonunuzun bacaklarını bir parça kıvırıp giyerek son derecede cool ve çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Bununla birlikte boyunuzu olduğundan daha uzun göstermek istiyorsanız, pantolonunuzun bilekleri açıkta bırakan kısmını spor ayakkabılar ile kombinlemeniz son derecede yerinde bir tercih olarak öne çıkacaktır.

Hangi Vücut Tipi İçin Hangi Tarz Pantolon?

Şık ve zarif kombininizle ister özel bir randevuya ister doğum günü partisine gidebileceğiniz mom pantolon tarzınızı dilediğiniz yerde sürdürebilirsiniz. Sportif çizgisini bozmak istemeyenlerin günlük yaşamda da sık sık tercih ettikleri mom jean genellikle salaş bir tişört ile de rahatlıkla kombinlenebiliyor. Bunun yanı sıra ayakkabı tercihi genellikle spor ayakkabı olurken, farklı görünmek isteyenler için stiletto tercihi de her zaman başvurulabilecek opsiyonlar arasında yer alıyor. Yukarıda da değindiğimiz gibi mom jeans kombini genellikle ince ve uzun hatlara sahip bayanlarda cool bir görünüm elde edilmesini sağlıyor.

Ancak armut tipi vücut hatlarına sahipseniz siyah ve lacivert gibi koyu renk yüksek bel modeller tam size göre olacaktır. Bu noktalara dikkat ederek mom jeans pantolonlarınız ile kemer takmamaya ve bunun gibi göze batan aksesuarlardan uzak durmaya özen göstermeniz tavsiye ediliyor. Minyon bir yapınız varsa crop mom jean modellerini dolgu topuklu ayakkabılarla giyerek boyunuzu olduğundan daha uzun gösterebilirsiniz.

Mom Jeans Kimlere Yakışır?

İlk etapta söylemek ve üzerinde durulması gereken noktaya değinmek gerekirse, basen ve bel sorunu bulunan kadınların mom jeans yani mom pantolon giymemesi gerekir. Çünkü 2020 yılında da en sık gördüğümüz modalardan biri olarak karşımıza çıkan mom jeans daha çok ince belli bayanlar ve basen sorunu olmayan kadınların kısa bluzlar ile kombinleyerek giydikleri jean tarzları arasında yer alır. Mom jeans genellikle kemerle kombinlenir. Bu yüzden günlük yaşamında kemer kullanmayı sevmeyen kişilerin mom jeans tercihi yanlış olacaktır.

Ancak yine de mom pantolon modasına uymak isteyen ve bel ile basen bölgesinde fazla kiloları bulunan bayanlar da bazı püf noktalarına dikkat ederek bu pantolonları giyebilirler. Beli kalın olan kadınlar, salaş kazaklar veya bol tişörtler giyerek bel bölgesini kapatıp mom pantolon giyimi yapabilirler. Bu jeans tercihi ile siz de modaya uygun hareket edebilir ve kendinize yepyeni bir tarz yaratabilirsiniz. Mom pantolon giymek isteyen bayanların giyim konusunda dikkat etmeleri gereken püf noktalara uygun hareket etmesi tavsiye edilir. Aksi halde başka bir kişinin üzerinde görüp beğenilen şey sizin üzerinizde aynı şekilde görülmeyeceği için bazı sorunlara yol açabilir.

Son Blog Yazıları


VÜCUT TİPİNE GÖRE ELBİSE
VÜCUT TİPİNE GÖRE ELBİSE
GİYİMDE SOKAK MODASI
GİYİMDE SOKAK MODASI