Her yıl değişen moda ve giyim trendlerinde değişmeyen tek şey sokak modası olarak öne çıkıyor. Özellikle özgürlüğüne düşkün ve konforlu giyim seçeneklerini tercih eden kadınların bir numaralı seçeneği haline gelen sokak modası, kadınların sadece giyinmek veya şık görünmek için değil ayrıca kendilerini de en iyi şekilde ifade etmelerini sağlayan bir iletişim şekli olarak görülmelidir. Nasıl yazılı ve sözlü iletişimde dil ve dilin öğeleri kullanılıyorsa, görsel iletişimde de moda ve giyim tarzları bu iletişimin en önemli silahları arasında görülüyor. Bu sebeple kadın giyimde sokak modası her zaman dikkat çeken giyim tarzlarından biri olarak öne çıkıyor.

Siz de konforlu ve rahat giyinmenin yanı sıra şıklığınıza büyük önem veriyorsanız, sizi yansıtacak özelliklere sahip sokak modası trendlerini takip ederek çok estetik sonuçlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Doğru giyim parçalarını kullanarak kendinizi en doğru şekilde karşınızdaki insana veya topluma ifade etmek istiyorsanız, tercihleriniz hakkında detayları da bilmenizde fayda vardır. Her yıl olduğu gibi 2020 yılı sokak modası da kadınların en çok ilgilendiği ve yakından takip ettikleri moda ve giyim seçenekleri arasında adından sık sık söz ettirmeyi başarmaktadır.

Sokak Modası Nedir?

Modayı yansıtan seçeneklerin ve giyim öğelerinin detaylarına geçmeden önce sokak modası teriminin tanımına göz atmakta ve bu giyim tarzının altında yatan felsefesine değinmekte fayda vardır. Ancak ne var ki dillere pelesenk olmuş ve her yıl sık sık telaffuz edilen sokak modası kavramı, belirli kalıplarla tanımlanacak bir özelliğe sahip değildir. Sokak modası her ne kadar tanımlara sığacak bir yapıda olmasa da her yaştan kadınlara sokak modasının nasıl bir şey olduğu hakkında genel bir çerçevede fikir vermek için bazı sıfatlar kullanılabilir.

Sokak modası şık ve gösterişli konseptleri ile elegan tasarım özelliklerine yön veren kuralcı ve stilci moda tarzına karşın esnek bir yapıdadır. Sokak modası tarzı sekilendirmek yerine şekillenme ile daha yakından ilgilidir. Kadın giyim söz konusu olduğunda sokak modası tarzı yaratılması için bazı unsurlara dikkat edilir. Çünkü sokaklar otoriter ve baskıcı olmak yerine sadece yenilikler ve farklılıklar için kişilere iham verir.

Sokak modası kadınların kendilerini çevrelerine ve topluma birey olarak kimlik vurgusu yapabildikleri bir giyim tarzıdır. Bu yüzden sokak modası trendleri göz önünde bulundurulduğunda, protest ve mesaj verici yönlerinin ağır olduğu kolaylıkla fark edilebilir. İletişim aracı olarak görülen giyim modasında sokak tarzı, giysilerden aksesuarlara kadar uzanan ve kişisel görünümü meydana getiren her parçanın özgürce seçilmesini ve kişi hakkında bazı ipuçları vermesini gerektirir. Siz de sokak modasına ait olmak ve kendinizi sokaklardaki yaşamın akışı içinde yönlendirmek istiyorsanız, öncelikle hayatın içinde olan ve organik giyim tasarımları ile haşır neşir olmanız yeterlidir.

Konfor ve Estetik Ön Planda

Birbirinden farklı karakterlere sahip pek çok bireyin etkisinde şekillenen sokak modası için pahalı markalara ve nadir bulunan giyim parçalarına ihtiyaç duyulmaz. Modern tasarımlara sahip yazlık elbiseler de zamanı geldiğinde sokak stillerinin favori giyim ürünleri arasında yer alabilir. Bunun yanı sıra bireysel olarak beğenmediğiniz pek çok günlük giysi ve aksesuarlar da bazı kombinler ile sokak modasının en vazgeçilmez parçaları haline gelebilir.

Sokak kombinleri denildiğinde ilk dikkat edilen özelliklerin başında muhakkak konfor gelir. Konforlu giyim tecrübesi yaşatan moda parçaları, sokak modasına ait koleksiyonların en önde gelen unsurları olarak dikkat çekiyor. Hayatın içinde en önemli kavramlardan biri olan konfor sadece sokakta karşımıza çıkmadığı gibi iş hayatında ve ofis modasında da sıklıkla görülen bir giyim tarzı haline geliyor. Modanın günden güne şekillenmesiyle birlikte sokak modasında da bazı ciddi değişimler ortaya çıkabiliyor.

Öte yandan konforlu giyim dendiğinde akla özensiz giyim gelmemesi gerekiyor. Çünkü sokak modası giyim tarzında konforu ön plana çıkaran parçaların tercih edilmesi elbette, özensiz giyim anlamına gelmiyor. Sokak modası kombinleri yaparken önemli olan rahatlık ve estetiği aynı potada eritmek. Dolayısıyla sokak modasında şık ve rahat seçenekler mutlaka yer almalıdır. Siz de kişisel olarak giyim tarzınızı sokak modası üzerinde şekillendirerek dilediğiniz gibi bir tercihte bulunabilirsiniz. Ancak sokak modasının sadece şık görünmek veya giyinmek olmadığını iyi kavramanız ve iletişim biçimi olarak da günlük yaşamınızda giyim şekillerini değerlendirmeniz tavsiye edilir.

Vücut Tipine Göre Sokak Modası

Sokak modası dendiğinde akla ilk gelen giyim parçalarından biri muhakkak pantolonlardır. Günün her saatinde ve her etkinliğe eşlik eden bayanlar arasında en sık tercih sebebi olan pantolonlar, sokak modasının değişmesine rağmen bir türlü değişiklik göstermeyen öğelerinin başında geliyor. Vücut tipine göre doğru pantolon seçimi yaparak konforlu giyinmenin yanı sıra şık ve çekici görünmek de mümkün olabiliyor. Bunun için hangi vücut tipindeyseniz ona uygun pantolon modellerini tercih etmeye özen göstermeniz yeterlidir.

Sokak Modasında İspanyol Paça Pantolon

Özellikle 70’li yıllarda, kadın- erkek herkesin vazgeçilmez parçalarından biri olarak hatırlanan İspanyol paça pantolonlar, modanın da kendisini sık sık tekrar ettiği bu dönemlerde yeniden sokak modasının trendleri arasında yerini alıyor. Uzun ve ince görünmek isteyenlerin bir numaralı tercihi olan bu pantolonlar, son yıllarda kadınların jean tercihinde en çok tercih edilen parçalar arasında yer alıyor. Bacak boyu kısa olan kadınlar, İspanyol paça pantolonlar sayesinde olduklarından daha uzun görünmeyi başarabiliyor. Fakat kalça ve basen bölgesi geniş olan bayanların bu tarz pantolon seçerken daha dikkatli olmaları ve varsa alternatifleri değerlendirmeleri tavsiye ediliyor.

Sokak Modası ve Skinny Jean Pantolon

Doğru kombinlendiği zaman çok cool bir görünüm elde edilemsini sağlayan skinny jean sokak modası dendiğinde de akla ilk gelen pantolon modelleri ve giyim tarzlarından birini oluşturuyor. Örneğin kıvrımlı bir vücut yapısına sahipseniz de bu tarz pantolonları tercih edebilirsiniz. Çünkü bu tarz pantolonlar bütün vücut tipine uygunluk gösterebilme özelliğine sahiptir. Öte yandan zayıf bir vücut tipiniz varsa da vücudunuza tam oturacak türde tişörtler, ceketler altına skinny jean pantolonlar tercih edebilirsiniz. Öte yandan elma tipi bir kadın vücudunuz varsa daha çok koyu renkler tercih ederek şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Sokak Modasında Mom Jean Pantolon

2020 yılına damgasını vuran ve kadınların bir numaralı pantolon denim tercihi olarak öne çıkan mom jean pantolonlar, özellikle basen ve bel bölgesinde fazla kilo problemi olan bayanların giymemesi önerilen pantolonlar arasında yer alıyor. Ancak beli kalın olanlar da bazı kritik püf noktalara dikkat ederek bu pantolon modasına katılabilirler. Bunun için kadınlarda mom jean pantolon seçiminin üzerine salaş kazaklar ve bol tişörtler ile kombinleme tavsiye ediliyor. Öte yandan mom jean yani anne pantolon tarzı genellikle kilo problemi olmayı beli çok ince olanlar ve basen sorunu bulunmayan kadınların tercihi olarak popülerliğini sürdürüyor. Bu sokak modası pantolon tercihlerinin yanı sıra boyfriend jeans ve kadife pantolon gibi seçimler de dikkat çekiyor. Sokak modası tarzı kadınların ilk tercihi olmaya devam ediyor.

Son Blog Yazıları


VÜCUT TİPİNE GÖRE ELBİSE
VÜCUT TİPİNE GÖRE ELBİSE
PANTOLON İLE TARZINI YARAT
PANTOLON İLE TARZINI YARAT